ENGWE
EP-2 PRO
Super betaalbaar
Deal Score+ 168
Deal Score+5
ENGWE
ENGINE PRO
Geavanceerde upgrades
EP-2 PRO vs ENGINE PROTwee best verkopende e-bikes!
VS
Dikke banden4 "x 20 dikke band
VS
Slim LCD-schermMet basisinstellingen
VS
Kleur LCD-schermMet geavanceerde instellingen
VS
AchterschokdemperHydraulische schokdemping
VS
Hydraulische schijfremmenRemsysteem
VS
USB laadpoortLaad je smartphone op
VS
Batterij opladenBatterij opladen tijdens het rijden
VS
motorPiekvermogen in watt
750
VS
1000 (piek)
Capaciteit van de batterijIn ampère-uren
13
VS
16
Shimano®-verstellerAantal versnellingen
7
VS
8
Bereik elektrische modusGeschat in kilometers
50 - 60
VS
60 - 70
AchterdragerDraagvermogen in kilogram
50
VS
110
Snel aan de slagSnelheid in km/u in sportmodus
40
VS
45

Vergelijk Engwe EP-2 PRO Met Engwe ENGINE PRO

Specificatie vergelijking en recensies

Als een bekend merk voor de productie van hoogwaardige en kosteneffectieve elektrische fietsen, Engwe is populair bij fietsers en outdoorliefhebbers. In het jaar 2022, Engwe EP-2 pro en Engwe Engine Pro maakte het tot de top 10 van meest verkochte elektrische fietsen in de Nederland. Hoewel het beide behoorlijk fascinerende elektrische fietsen zijn met uitstekende prijzen, zijn er verschillen tussen hen. Hier is een artikel waarin ze een zij-aan-zij vergelijking maken.

 

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Dikke band E-bikes

Beiden zijn populaire fat-fire e-bikes.

 

De bandenmaat van Engwe EP-2 Pro en Engwe Engine Pro zijn beide 20 x 4 inchDaarom zijn ze geschikt voor elk type ondergrond. Het hebben van een elektrische motor op een dikke fiets verhoogt de funfactor enorm - je kunt echt plaatsen verkennen die je in het verleden niet zou hebben gehad en met de extra boost van de motor hoef je je geen zorgen meer te maken over steile heuvels. Met een krachtige borstelloze motor van 750 W, beide Engwe EP-2 Pro en Engwe Engine Pro kan maximaal klimmen 30 graden helling. Houd er rekening mee dat het klimvermogen van een elektrische fiets gerelateerd is aan het gewicht van de berijder en het batterijvermogen, dus de werkelijke maximale klimhoek kan verschillen.

Engwe Engine Pro is iets sneller dan EP-2 Pro met een groter maximaal bereik

Hogere maximumsnelheid, groter bereik en snellere acceleratie.

 

Een iets hogere batterijcapaciteit van Engwe Engine Pro samen met een sterkere motor met een piekvermogen van 1000 W resulteert dit in een hogere maximumsnelheid van 5 km/u, een groter maximaal bereik van 10 km en een iets snellere acceleratie. De verschillen zijn niet groot, zo beroemd EP-2 Pro loopt slechts iets achter op zijn grote broer Engine Pro.

Max. bereik trapondersteuning (KM)

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in Remsysteem

Hydraulische schijfremmen versus mechanische schijfremmen

Engwe EP-2 Pro maakt gebruik van een mechanisch schijfremsysteem en Engwe Engine Pro maakt gebruik van een hydraulisch remsysteem. Beide systemen hebben dezelfde essentiële onderdelen, maar verschillen in de technologie die wordt gebruikt om ze te laten werken.

Bij de mechanische rem wordt de kracht die op de hendel wordt uitgeoefend, overgebracht op een van de remblokken (niet beide) via een gespannen remkabel. Bij de hydraulische rem wordt de kracht die op de hendel wordt uitgeoefend via een vloeistof (minerale of synthetische olie, afhankelijk van het merk van de rem) overgebracht op de zuigers in de remklauw – en van daaruit op de twee remblokken. Door de druk die door deze vloeistof wordt uitgeoefend, bewegen de remblokken uiteindelijk om de schijf samen te drukken en daardoor de beweging van het wiel te vertragen.

 

Op nat of glad terrein is een hydraulisch schijfremsysteem beter.

 

De redenen hiervoor zijn:

 1. Hydraulische schijfrem biedt meer lineair en progressief remmen (althans voor de meeste). De wielen zullen niet plotseling blokkeren, waardoor het risico op een val wordt verkleind en een betere controle en handling van de fiets wordt bevorderd.
 2. Het circuit van een hydraulische schijfrem is volledig gesloten en meer afgedicht. Bij mechanische schijfremmen is de kabel zichtbaar bij de verbinding met de remklauw. Het is daarom waarschijnlijker dat water ermee in contact komt, het circuit binnendringt en de werking ervan wijzigt, waardoor het remvermogen afneemt.
 

Het hydraulische schijfremsysteem is duurzamer en onderhoudsvriendelijker.

Als uw e-bike een hydraulisch schijfremsysteem heeft, hoeft u het systeem slechts één keer per jaar te controleren en te onderhouden. En de mechanische schijfrem vereist periodieke aanpassingen om het vermogen en de modulatie te kalibreren, door de kabel aan te spannen of los te maken. Omdat de remblokken de neiging hebben sneller te verslijten, is hun duurzaamheid beperkter dan die van hydraulische remmen.

 

Mechanisch schijfremmen is goedkoper

Een mechanisch schijfremsysteem is bijna de helft goedkoper dan een hydraulisch schijfremsysteem. Dat is een van de redenen waarom Engwe Ep-2 Pro is goedkoper dan Engwe Engine Pro.

 

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in Schokabsorberend systeem

Hydraulisch schokabsorberend versus mechanisch schokabsorberend

Het schokabsorberende systeem is een essentieel onderdeel van mountainbike e-bikes, ze absorberen en dempen schokimpulsen om comfortabel rijden te garanderen. Het verschil is het mechanische of hydraulische apparaat.

Zoals de naam al aangeeft, werkt een hydraulische schokdemper met hydraulisch: vloeistof in de schokdemper wordt gedwongen door beperkte uitlaten en klepsystemen te stromen, waardoor hydraulische weerstand wordt gegenereerd en kinetische energie wordt geabsorbeerd. Dit is een veersysteem dat veel in auto's wordt gebruikt, omdat het schokabsorptie soepeler kan maken en het comfort kan verbeteren.

Harde staart versus volledige vering

Engwe Engine Pro heeft een afsluitbare voorvorkvering als Engwe EP-2 Pro, het verschil is, Engwe EP-2 Pro is een elektrische fiets met harde staart, en Engwe Engine Pro heeft een achtervering.

Een hardtail elektrische fiets is effectiever tijdens het trappen, dus hij zal sneller zijn op heuvels en gladde paden. Zonder extra ophangsysteem zal het gewicht lichter zijn. Dat is waarom Engwe EP-2 Pro is een ideale elektrische fiets voor woon-werkverkeer en off-road rijden.

Een volledig geveerde elektrische fiets kan trillingen beter absorberen en is comfortabeler in gebruik dan een hardtail mountainbike. Als je vaak op een ruig en oneffen terrein wilt fietsen, of als je een ervaren mountainbiker bent, kun je beter kiezen Engwe Engine Pro om comfort, maximale grip te garanderen en vermoeidheid op de wegen te verminderen.

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in Versnellingen en variabele snelheid

7 versnellingen versus 8 versnellingen

Te gebruiken zowel Engwe EP-2 Pro en Engwe Engine Pro gebruik hoogwaardige Shimano® variabele snelheden, en Engwe Engine Pro heeft 1 extra versnelling. Meer versnellingen stellen rijders in staat om een ​​meer verfijnde snelheidsschakelervaring te hebben en zich aan te passen aan klimmen, gladde grond en verschillende soorten terrein.

Opgewaardeerde motor

Engwe Engine Pro maakt gebruik van een verbeterde motor, daarom hebben beide motoren van 750 W, Engwe Engine Pro kan een hogere maximale snelheid bereiken met een piekvermogen van meer dan 1000 W. Hierbij moet worden opgemerkt dat de maximale snelheid van een elektrische fiets gerelateerd is aan het gewicht van de berijder, het batterijvermogen en het terrein, dus de maximale snelheid die kan worden bereikt, is onder verschillende omstandigheden verschillend.

Shimano Versnellingen

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in LCD scherm

Vergelijk met Engwe EP-2 Pro, Engwe Engine Pro heeft een meer geavanceerd LCD-scherm, het is een meerkleurig scherm en het formaat is groter. Het is gedetailleerder in snelheidsweergave en toont realtime snelheid, maximale snelheid en gemiddelde snelheid. Het ondersteunt ook de instelling van verschillende parameters, zoals wieldiameter, snelheidslimiet, instelling van het batterijvermogen, PAS-parameterinstelling, enz.


🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in Achterbank

Engwe Engine Pro heeft een sterkere achterbank, als je vaak dingen vervoert met je elektrische fiets, Engwe Engine Pro is een betere keuze voor jou.

Max. belasting achterdrager (KG)

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Samenvatting van de vergelijking

Engwe EP-2 Pro is een meer kosteneffectieve keuze als u ermee rijdt voor woon-werkverkeer en niet zo intens offroad-rijden. Engwe Engine Pro is ontworpen om zich aan te passen aan complexere en diverse trottoirs en terreinen, het hydraulische remsysteem en de volledige vering zorgen voor een soepelere en comfortabelere fietservaring. Ook het budget is een belangrijke factor. Engwe EP-2 PRO zal de meeste gebruikers tevreden stellen, maar zonder de budgetlimiet zal de ENGWE ENGINE PRO zal alles net iets beter doen en is daarom een ​​meer aanbevolen optie.

Laatste gebruikersrecensies

Kijk wat andere gebruikers ervan vinden

 1. ENGWE EP-2 PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.049.Huidige prijs is: € 999.

  Beoordeeld op 11 maart 2024 by BetaalHelp

  Hallo Xandra,

  Hij wordt geleverd met een accu van 13 Ah, maar u kunt ook een accu van 16 Ah plaatsen om het vermogen te vergroten. De 16Ah-accu wordt niet bij de fiets geleverd, u kunt deze hier bestellen: https://engue.net/shop/engwe-accessories/lithium-ion-16ah-battery-for-engine-pro-16ah-version- of-ep-2-pro%ef%bc%8813ah-versie/

  Bedankt!

 2. ENGWE EP-2 PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.049.Huidige prijs is: € 999.

  4
  Beoordeeld op 7 maart 2024 by Xandra

  Wat betekent dat de zin wordt een extra accu 16ah geleverd? Bij ons zit er geen extra accu bij.

  + PROS: Fiets net een halve dag en nog niet gebruikt. Eerste indruk is goed!
  - CONS: Aanknop vinden is lastig.
 3. ENGWE EP-2 PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.049.Huidige prijs is: € 999.

  Beoordeeld op 6 maart 2024 by BetaalHelp

  Hallo Bengt,

  Het spijt me dat we momenteel geen telefonische ondersteuning bieden. Kunt u ons alstublieft een bericht sturen op support@engwe.net en ons team zal binnen 24 uur contact met u opnemen?

  Met vriendelijke groet,
  Mike

 4. ENGWE EP-2 PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.049.Huidige prijs is: € 999.

  4
  Beoordeeld op 6 maart 2024 by Bengt Myckelberg

  Ik heb een telefoonnummer nodig. Ik moet een controleur bestellen. Het nummer op het zicht is niet in gebruik. Ik woon in Zweden

 5. ENGWE EP-2 PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.049.Huidige prijs is: € 999.

  Beoordeeld op 12 februari 2024 by BetaalHelp

  Hoi David,

  Bedankt voor uw feedback! Bitte wenden Sie sich een ons Support-Team onder support@engwe.net. Het team heeft Ihnen gebruikt bij de Geschwindigkeitsbegrenzung.

  Met vriendelijke groet,
  Engwe-Team

 1. ENGWE ENGINE PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.499.Huidige prijs is: € 1.479.

  Beoordeeld op 21 juni 2024 by BetaalHelp

  Hola Juan,

  Als er een video is die de snelheid op zijn manier kan beperken ENGWE ENGINE PRO.

  https://drive.google.com/file/d/1egrZaNjMTRvLqWx08yGUu91yGx7Q5-KD/view

  ¡Gracias y por favour av seme si tiene alguna pregunta!

  Miguel

 2. ENGWE ENGINE PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.499.Huidige prijs is: € 1.479.

  5
  Beoordeeld op 19 juni 2024 by Juan David Ordoñez

  Hola, is de fietslimiet van 25 km niet zo lang, als je hacerlo kunt?

 3. ENGWE ENGINE PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.499.Huidige prijs is: € 1.479.

  5
  Beoordeeld op 15 juni 2024 by Hans Franke

  Guts fahrad

  - CONS: Finde nichts wegen Display Sperre Code falsch eingegeben kann es nicht mehr startenh
 4. ENGWE ENGINE PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.499.Huidige prijs is: € 1.479.

  Beoordeeld op 4 juni 2024 by BetaalHelp

  Bonjour VIERMENT,

  Merci de nous faire deel van onze commentaren. Het is een van de beste dingen die u kunt doen als u tevreden bent met uw fiets.

  Neem geen contact meer op als u vragen heeft!

  groet,
  Team Engwe

 5. ENGWE ENGINE PRO - Oorspronkelijke prijs was: € 1.499.Huidige prijs is: € 1.479.

  Beoordeeld op 4 juni 2024 by BetaalHelp

  Hallo Vicente,

  Bedankt voor het vergelijken van onze pensamientos. Lees onze gedetailleerde commentaren.

  Met vriendelijke groet,
  Equipo Engels

Koop het vandaag en vang de gereduceerde prijs

Rechtstreeks kopen via onze website garandeert de nieuwste versie met alle upgrades!

Oorspronkelijke prijs was: € 1.049.Huidige prijs is: € 999. Voeg toe aan winkelwagen

Oorspronkelijke prijs was: € 1.499.Huidige prijs is: € 1.479. Voeg toe aan winkelwagen

fout:
ENGWE Online winkel | Koop EP2 Pro & 750W Engine Pro
logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelmandje