ENGWE® Geautoriseerde distributeur in de Nederland. Engwe Winkel heet u welkom. ♡
ENGWE
EP-2PRO
Super betaalbaar
Deal Score+ 66
Deal Score+ 57
ENGWE
ENGINE PRO
Geavanceerde upgrades
EP-2 PRO vs ENGINE PROTwee best verkopende e-bikes!
VS
Dikke banden4 "x 20 dikke band
VS
Slim LCD-schermMet basisinstellingen
VS
Kleur LCD-schermMet geavanceerde instellingen
VS
AchterschokdemperHydraulische schokdemping
VS
Hydraulische schijfremmenRemsysteem
VS
USB laadpoortLaad je smartphone op
VS
Batterij opladenBatterij opladen tijdens het rijden
VS
motorPiekvermogen in watt
750
VS
1000 (piek)
Capaciteit van de batterijIn ampère-uren
13
VS
16
Shimano®-verstellerAantal versnellingen
7
VS
8
Bereik elektrische modusGeschat in kilometers
50 - 60
VS
60 - 70
AchterdragerDraagvermogen in kilogram
50
VS
110
Snel aan de slagSnelheid in km/u in sportmodus
40
VS
45

Vergelijk Engwe EP-2 PRO met Engwe ENGINE PRO

Specificatie vergelijking en recensies

Als een bekend merk voor de productie van hoogwaardige en kosteneffectieve elektrische fietsen, Engwe is populair bij fietsers en outdoorliefhebbers. In het jaar 2022, Engwe EP-2 pro en Engwe Engine Pro maakte het tot de top 10 van meest verkochte elektrische fietsen in de Nederland. Hoewel het beide behoorlijk fascinerende elektrische fietsen zijn met uitstekende prijzen, zijn er verschillen tussen hen. Hier is een artikel waarin ze een zij-aan-zij vergelijking maken.

 

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Dikke band E-bikes

Beiden zijn populaire fat-fire e-bikes.

 

De bandenmaat van Engwe EP-2 Pro en Engwe Engine Pro zijn beide 20 x 4 inchDaarom zijn ze geschikt voor elk type ondergrond. Het hebben van een elektrische motor op een dikke fiets verhoogt de funfactor enorm - je kunt echt plaatsen verkennen die je in het verleden niet zou hebben gehad en met de extra boost van de motor hoef je je geen zorgen meer te maken over steile heuvels. Met een krachtige borstelloze motor van 750 W, beide Engwe EP-2 Pro en Engwe Engine Pro kan maximaal klimmen 30 graden helling. Houd er rekening mee dat het klimvermogen van een elektrische fiets gerelateerd is aan het gewicht van de berijder en het batterijvermogen, dus de werkelijke maximale klimhoek kan verschillen.

Engwe Engine Pro is iets sneller dan EP-2 Pro met een groter maximaal bereik

Hogere maximumsnelheid, groter bereik en snellere acceleratie.

 

Een iets hogere batterijcapaciteit van Engwe Engine Pro samen met een sterkere motor met een piekvermogen van 1000 W, resulteert dit in een hogere maximale snelheid van 5 KM/H, een groter maximaal bereik van 10 KM en een iets snellere acceleratie. De verschillen zijn niet groot, dus de beroemde EP-2 Pro loopt maar iets achter op zijn grote broer Engine Pro.

Max. bereik trapondersteuning (KM)

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in Remsysteem

Hydraulische schijfremmen versus mechanische schijfremmen

Engwe EP-2 Pro maakt gebruik van een mechanisch schijfremsysteem en Engwe Engine Pro maakt gebruik van een hydraulisch remsysteem. Beide systemen hebben dezelfde essentiële onderdelen, maar verschillen in de technologie die wordt gebruikt om ze te laten werken.

Bij de mechanische rem wordt de kracht die op de hendel wordt uitgeoefend, overgebracht op een van de remblokken (niet beide) via een gespannen remkabel. Bij de hydraulische rem wordt de kracht die op de hendel wordt uitgeoefend via een vloeistof (minerale of synthetische olie, afhankelijk van het merk van de rem) overgebracht op de zuigers in de remklauw – en van daaruit op de twee remblokken. Door de druk die door deze vloeistof wordt uitgeoefend, bewegen de remblokken uiteindelijk om de schijf samen te drukken en daardoor de beweging van het wiel te vertragen.

 

Op nat of glad terrein is een hydraulisch schijfremsysteem beter.

 

De redenen hiervoor zijn:

 1. Hydraulische schijfrem biedt meer lineair en progressief remmen (althans voor de meeste). De wielen zullen niet plotseling blokkeren, waardoor het risico op een val wordt verkleind en een betere controle en handling van de fiets wordt bevorderd.
 2. Het circuit van een hydraulische schijfrem is volledig gesloten en meer afgedicht. Bij mechanische schijfremmen is de kabel zichtbaar bij de verbinding met de remklauw. Het is daarom waarschijnlijker dat water ermee in contact komt, het circuit binnendringt en de werking ervan wijzigt, waardoor het remvermogen afneemt.
 

Het hydraulische schijfremsysteem is duurzamer en onderhoudsvriendelijker.

Als uw e-bike een hydraulisch schijfremsysteem heeft, hoeft u het systeem slechts één keer per jaar te controleren en te onderhouden. En de mechanische schijfrem vereist periodieke aanpassingen om het vermogen en de modulatie te kalibreren, door de kabel aan te spannen of los te maken. Omdat de remblokken de neiging hebben sneller te verslijten, is hun duurzaamheid beperkter dan die van hydraulische remmen.

 

Mechanisch schijfremmen is goedkoper

Een mechanisch schijfremsysteem is bijna de helft goedkoper dan een hydraulisch schijfremsysteem. Dat is een van de redenen waarom Engwe Ep-2 Pro is goedkoper dan Engwe Engine Pro.

 

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in Schokabsorberend systeem

Hydraulisch schokabsorberend versus mechanisch schokabsorberend

Het schokabsorberende systeem is een essentieel onderdeel van mountainbike e-bikes, ze absorberen en dempen schokimpulsen om comfortabel rijden te garanderen. Het verschil is het mechanische of hydraulische apparaat.

Zoals de naam al aangeeft, werkt een hydraulische schokdemper met hydraulisch: vloeistof in de schokdemper wordt gedwongen door beperkte uitlaten en klepsystemen te stromen, waardoor hydraulische weerstand wordt gegenereerd en kinetische energie wordt geabsorbeerd. Dit is een veersysteem dat veel in auto's wordt gebruikt, omdat het schokabsorptie soepeler kan maken en het comfort kan verbeteren.

Harde staart versus volledige vering

Engwe Engine Pro heeft een afsluitbare voorvorkvering als Engwe EP-2 Pro, het verschil is, Engwe EP-2 Pro is een hard-tailed elektrische fiets, en Engwe Engine Pro heeft een achtervering.

Een hardtail elektrische fiets is effectiever tijdens het trappen, dus hij zal sneller zijn op heuvels en gladde paden. Zonder extra ophangsysteem zal het gewicht lichter zijn. Dat is waarom Engwe EP-2 Pro is een ideale elektrische fiets voor woon-werkverkeer en off-road rijden.

Een volledig geveerde elektrische fiets kan trillingen beter absorberen en is comfortabeler in gebruik dan een hardtail mountainbike. Als je vaak op een ruig en oneffen terrein wilt fietsen, of als je een ervaren mountainbiker bent, kun je beter kiezen Engwe Engine Pro om comfort, maximale grip te garanderen en vermoeidheid op de wegen te verminderen.

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in Versnellingen en variabele snelheid

7 versnellingen versus 8 versnellingen

Te gebruiken zowel Engwe EP-2 Pro en Engwe Engine Pro gebruik hoogwaardige Shimano® variabele snelheden, en Engwe Engine Pro heeft 1 extra versnelling. Meer versnellingen stellen rijders in staat om een ​​meer verfijnde snelheidsschakelervaring te hebben en zich aan te passen aan klimmen, gladde grond en verschillende soorten terrein.

Opgewaardeerde motor

Engwe Engine Pro maakt gebruik van een verbeterde motor, daarom hebben beide motoren van 750 W, Engwe Engine Pro kan een hogere maximale snelheid bereiken met een piekvermogen van meer dan 1000 W. Hierbij moet worden opgemerkt dat de maximale snelheid van een elektrische fiets gerelateerd is aan het gewicht van de berijder, het batterijvermogen en het terrein, dus de maximale snelheid die kan worden bereikt, is onder verschillende omstandigheden verschillend.

Shimano Versnellingen

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in LCD scherm

Vergelijk met Engwe EP-2 Pro, Engwe Engine Pro heeft een meer geavanceerd LCD-scherm, het is een meerkleurig scherm en het formaat is groter. Het is gedetailleerder in snelheidsweergave en toont realtime snelheid, maximale snelheid en gemiddelde snelheid. Het ondersteunt ook de instelling van verschillende parameters, zoals wieldiameter, snelheidslimiet, instelling van het batterijvermogen, PAS-parameterinstelling, enz.


🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Verschillen in Achterbank

Engwe Engine Pro heeft een sterkere achterbank, als je vaak dingen vervoert met je elektrische fiets, Engwe Engine Pro is een betere keuze voor jou.

Max. belasting achterdrager (KG)

🏆 Winnaar: ENGINE PRO

Samenvatting van de vergelijking

Engwe EP-2 Pro is een meer kosteneffectieve keuze als je ermee rijdt voor woon-werkverkeer en niet zo intensief off-road rijden. Engwe Engine Pro is ontworpen om zich aan te passen aan complexere en diverse trottoirs en terreinen, het hydraulische remsysteem en de volledige vering zorgen voor een soepelere en comfortabelere fietservaring. Ook het budget is een belangrijke factor. Engwe EP-2 PRO zal de meeste gebruikers tevreden stellen, maar zonder de budgetlimiet, de ENGWE ENGINE PRO zal alles net iets beter doen en is daarom een ​​meer aanbevolen optie.

Laatste gebruikersrecensies

Kijk wat andere gebruikers ervan vinden

 1. ENGWE EP-2PRO - 1.049

  5
  Beoordeeld op 14 november 2022 by David

  Het zou niet beter kunnen, behalve misschien hydraulische remmen. Ik zeg dat dit een 5-sterrenmachine is

 2. ENGWE EP-2PRO - 1.049

  5
  Beoordeeld op 27 oktober 2022 by Johan
  Ik kocht 2 van hun 500w 48v fietsen. Voor mijn vrouw en ik. Goede deal
 3. ENGWE EP-2PRO - 1.049

  5
  Beoordeeld op 17 oktober 2022 by Jillian Tropea
  Fiets

  Mooi product, beetje zwaar... batterij lijkt erg snel heet te worden 

 4. ENGWE EP-2PRO - 1.049

  5
  Beoordeeld op 27 september 2022 by Devon

  Zeer tevreden over ik heb er nog een besteld zodat we nu samen kunnen rijden. De fiets werd geleverd in slechts 4 dagen na bestelling. Bravooo.

 5. ENGWE EP-2PRO - 1.049

  5
  Beoordeeld op 23 september 2022 by Paul Monetti
  Voelt duurder e-bike, maar dit is geweldig en bespaard ook geld!

  Een paar dagen verder en ik heb er elke nacht op gereden. Vind het tot nu toe leuk! Eenvoudige installatie. Alleen, een heel kleine klacht, ik moest zelf uitzoeken hoe ik de lichten aan moest doen. Houd de pijl omhoog ingedrukt. 

 1. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  5
  Beoordeeld op 20 september 2022 by Javier Molinoqe

  Winkelier oprecht en professioneel antwoord binnen 24 uur je berichten fantastisch een sterke knuffel en bedankt allemaal

 2. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  5
  Beoordeeld op 18 september 2022 by STEVEN RUTKOWSKI
  GEBOUWD ALS EEN TANK

  GEWELDIGE EBIKE. ZEER ZWAAR. INSTRUCTIES WAARDEVOL. BEDIENING VAN DE FIETS EN FUNCTIES, ONTDEK ZELF. JE MOET UIT ZOEKEN WAAR DE SLEUTELS GAAN EN WAAR ZE VOOR ZIJN. HET DISPLAY PANEEL KOMT ZONDER INSTRUCTIES. GA NAAR YOUTUBE OM ALLE FUNCTIES TE BEKIJKEN. GROTE VERKOPER EN ZIJ KOMEN DEZELFDE DAG PER E-MAIL TERUG. 

 3. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  5
  Beoordeeld op 16 september 2022 by Andrew
  Cruisecontrol is erg goed

  Sterk lichaam en frame

 4. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  5
  Beoordeeld op 6 september 2022 by Steven
  Toffe wagen

  Loopt soepel en voelt geweldig aan, het trekt de aandacht. 

 5. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  4
  Beoordeeld op 19 Augustus 2022 by Engweik koop
  Lees de beoordelingen voor aankoop

  De bouwkwaliteit lijkt goed te zijn. Het algehele uiterlijk is best cool, net als de matzwarte verf. Ook, net als de wielen, de mag-wielen. Zeker zoals de hydraulische remmen en de dubbele ophanging. Er zijn maar weinig dingen die ik niet leuk vind, een daarvan is de stoel. Het stuur is vrij smal in vergelijking met mijn andere E-bike. De rammelaar van Fenders maakt het fietsen een beetje luidruchtig. Mijn grootste hekel is dat de prestaties niet helemaal zijn wat het zou moeten zijn voor een 750 W E-bike. De topsnelheid is slechts 35 kilometer per uur en 45 als je hem ontgrendelt. Lijkt niet krachtiger of sneller te zijn dan mijn 500 W E-bike. Ook was de handleiding onvoldoende om erachter te komen wat de parameters op de displaymodule zijn. Klantenservice voor deze specifieke fiets was OK. 

Koop het vandaag en vang de gereduceerde prijs

Rechtstreeks kopen via onze website garandeert de nieuwste versie met alle upgrades!

fout: Oeps! Geen stelen. Neem contact met ons op voor toestemming.
ENGWE Online winkel | Koop EP2 Pro & 750W Engine Pro
logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijk
2
Winkelmandje