ENGWE® Geautoriseerde distributeur in de Nederland. Engwe Winkel heet u welkom. ♡
VETTE BAND
X 26 4 inch
Meer comfortabel
Deal Score+ 103
Deal Score+5
DUNNE BAND
24 - 28 inch
Goedkopere prijs
VETTE BAND versus DUNNE BANDTwee best verkopende e-bikes!
VS
Voelt stabiel aanSolide stabiele rit
VS
Gebruik op alle terreinenWeg, sneeuw, strand, off-road
VS
SchokbestendigAbsorbeert extra schokken
VS
manoeuvreerbaarheidSneller draaien
VS
Superieure tractieBreder grondcontact
VS
Hoge snelheidCompatibel voor hoge snelheden
VS

Vergelijking van dikke banden versus dunne banden

Vergelijking van bandenspecificatie en gedrag

Als het om banden voor e-bikes gaat, zijn er in de eerste plaats twee opties: dunne banden en dikke banden. Beide banden verschillen in grootte, onderhoudsbehoeften, gewicht, prijs en zelfs druklimieten. Het soort banden dat u kiest, heeft dus niet alleen invloed op uw snelheid, maar ook op de wendbaarheid, de vering en de afstand die u kunt rijden.

In wezen bieden dikke banden heel wat voordelen ten opzichte van dunne banden, vooral voor gebruik op elk terrein en voor basisveiligheid en stabiliteit op elke weg. Door veel grotere binnenbanden en banden worden eventuele schokken van stoten of gaten veel beter geabsorbeerd, wat de rijder een comfortabelere ervaring biedt.

Wat is Fat Tire e-bike?

Dikke banden zijn grote fietsbanden die beter geschikt zijn voor het rijden op ruw terrein en oneffen wegen met hogere snelheden. Dit voordeel is de reden waarom e-bikes voor mountainbikes en offroad-e-bikes dikke banden hebben. Stel dat u op een weg reed met los zand of grind, dan kunt u beter dikke banden op uw e-bike hebben.

Ze blijven een favoriet onder buitenfietsers en enthousiaste bergbeklimmers omdat e-bikes met dikke banden een betere balans hebben en gemakkelijke controle in die omgevingen mogelijk maken. In feite zijn ze de betere optie om handsfree te rijden.

E-bikes met dikke banden hebben een breedte van ongeveer 4 - 5 " inches en bieden superieure tractie, waardoor ze geschikt zijn voor elk type ondergrond. Ze snijden met gemak door het strand, modder, steenachtige oppervlakken en zelfs op besneeuwde wegen.

Door de breedte van de banden wordt de druk van de fiets aanzienlijk verminderd, wat de band zijn stevige tractie geeft. Binnenin is de luchtdruk tussen 10 - 30 PSI. Al die extra tractie resulteert in een betere stabiliteit en balans voor de rijder, hoewel ze iets moeilijker te trappen zijn.

Ook hoeft u zich meestal geen zorgen te maken over uitglijden bij het navigeren op natte hellingen. Ze zijn echter niet alleen bedoeld voor ruwe of gladde wegen. Ze presteren ook uitstekend op gladde asfaltoppervlakken, waardoor ze de overhand hebben op dunne banden.  

U moet echter ook weten dat een vette onderweg moeilijker te repareren is. In tegenstelling tot dunne banden heb je meer dan één CO2-tank nodig om hem te luchten. Idealiter heb je voor het gemak een elektrische pomp nodig, maar het duurt maar 2 minuten om hem weer aan de gang te krijgen.

Over het algemeen zijn dikke banden praktisch en zeer functioneel, en ze hebben alle buitenavonturen die je maar kunt bedenken in petto.   

De best verkopende e-bikes met dikke banden zijn momenteel: Engwe EP-2 Pro elektrische fiets en Engwe Engine Pro ebike.

VOORDELEN

🔻 E-bikes met dikke banden zijn geweldig voor bergbeklimmers en off-road reizen

🔻 De dikke banden kunnen zorgen voor een betere schokabsorptie

🔻 Ze hebben een stevigere grip dan e-bikes met dunne banden, waardoor ze ideaal zijn voor ruw terrein.

🔻 Het is gemakkelijker om te remmen en te manoeuvreren met e-bikes met dikke banden dan e-bikes met dunne banden.

🔻 Met e-bikes met dikke banden leg je meer afstand af met een gecontroleerde snelheid.

🔻 Dikke banden zijn meestal esthetisch en alomtegenwoordig in uiterlijk.

🔻 E-bikes met dikke banden zijn geweldig voor elk weertype, omdat ze zijn ontworpen voor flexibiliteit in alle weersomstandigheden.

🔻 Dikke banden worden over het algemeen als veiliger beschouwd in vergelijking met e-bikes met dunne banden.

🔻 De luchtdruk van dikke banden kan dienovereenkomstig worden aangepast

NADELEN

🔻 E-bikes met dikke banden zijn duurder dan e-bikes met dunne banden om te kopen en te onderhouden, 

🔻 E-bikes met dikke banden zijn meestal zwaar en moeilijker te trappen.

🔻 De meeste dikke banden hebben extra onderhoud nodig als ze langere tijd niet worden gebruikt.

🔻 Het vinden van onderdelen voor e-bikes met dikke banden voor vervanging kan erg moeilijk zijn, omdat ze vaak moeilijk te vinden zijn.

🔻 Met dezelfde wielmaat hebben fietsen met dikke banden grotere buitendiameters, dus 26 inch E-bikes met dikke banden zijn mogelijk te lang voor mensen onder de 160 cm.

🔻 Ze zijn moeilijker te repareren onderweg.

Wat is een e-bike met dunne banden?

Dunne banden zijn smalle banden met een glad loopvlak die gewoonlijk worden gebruikt voor fietsen in de stad, zoals racen en woon-werkverkeer. Ze bieden een stevige grip die gemakkelijk te hanteren is, vooral als je een fan bent van wielrennen. Dunne banden zijn er altijd geweest voor alle fietstypes, inclusief e-bikes. Ze staan ​​bekend om hun snelheid vanwege hun gladheid en trimvorm.

Dunne banden zijn meestal tussen de 1.5 en 2.5 inche in de breedte. Door hun kleine formaat zijn ze gemakkelijker te rijden, omdat ze meestal licht van gewicht zijn. De enorme omvang van dikke banden betekent dat ze meer wegen in vergelijking met dunne banden. Dikke banden zijn echter beter voor ruw terrein.

Een groot pluspunt van e-bike-rijders met dunne banden is dat de versnellingen vrij eenvoudig aan te passen zijn. Ook is trappen beter beheersbaar, vooral bij het schakelen.

Een ander voordeel is dat dikke banden een hoge luchtdruk hebben. In de praktijk betekent dit dat dunne banden niet zo gemakkelijk lek raken. De meeste e-bike-rijders met dunne banden kunnen het zich niet veroorloven om tijd te besteden aan het repareren van banden tijdens hun drukke woon-werkverkeer, dus dit is een groot pluspunt.

E-bikes met dunne banden gaan ook langer mee dan andere soorten e-bike-banden. Als je een elektrische fiets nodig hebt waarmee je gemakkelijk in de stad kunt pendelen, kun je overwegen om een ​​e-bike met dunne banden aan te schaffen.

VOORDELEN

🔻 E-bikes met dunne banden zijn meestal sneller omdat de banden zijn ontworpen voor snelheid.

🔻 Vanwege hun populariteit zijn ze meestal betaalbaar vanwege massaproductie.

🔻 U kunt vertrouwen op de uitstekende grip.

🔻 E-bikes met dunne banden zijn gemakkelijker te hanteren, dus het beste voor nieuwe e-bike-rijders.

🔻 Ze zijn zeer efficiënt, vooral voor het afleggen van grote afstanden met weinig inspanning. 

🔻 Ze verdragen meer rolweerstand dan dikke banden

🔻 E-bikes met dunne banden hebben minder trekdraden waardoor ze gemakkelijk over gladde oppervlakken kunnen worden verplaatst

🔻 U hoeft uw banden minder vaak te vervangen.

🔻 E-bikes met dunne banden zijn doorgaans duurzaam.

NADELEN

🔻 Dunne banden zijn niet ideaal voor ruw, oneffen wegdek

🔻 Ze zijn niet geschikt voor bergbeklimmen of off-road reizen

🔻 Dunne banden laten niet te veel gas geven, omdat dit ongelukken op drukke wegen kan veroorzaken.

🔻 Op dunne banden moet voorzichtig worden geremd om de controle te behouden.

🏆 Winnaar: VETTE BAND

Samenvatting van de vergelijking tussen dikke banden en dunne banden

Hoe goed dunne banden in sommige gevallen ook mogen zijn bij het kiezen van banden voor een snelle elektrische fiets, dikke banden worden ten zeerste aanbevolen of zelfs noodzakelijk. Zodra de elektrische fiets snelheden boven de 20 km/u of zelfs tot 45 km/u haalt, wil je de dikke banden voor extra stabiliteit en je persoonlijke veiligheid. Vergelijking van bandenspecificatie en gedrag.

Laatste gebruikersrecensies

Kijk wat andere gebruikers ervan vinden Engwe E-bikes met dikke banden

 1. ENGWE EP-2PRO - 999

  Beoordeeld op 12 februari 2024 by BetaalHelp

  Hoi David,

  Bedankt voor uw feedback! Bitte wenden Sie sich een ons Support-Team onder ondersteuning@engwe.net. Het team heeft Ihnen gebruikt bij de Geschwindigkeitsbegrenzung.

  Met vriendelijke groet,
  Engwe-Team

 2. ENGWE EP-2PRO - 999

  5
  Beoordeeld op 11 februari 2024 by David

  Hallo een Frage ho una engwe ep-2 pro Ich habe etwas auf dem Display berührt en leider fährt das Fahrrad jetzt nur noch 7 km/h en läuft niet meer. Kan het zijn dat het normaal is dat u zich terugtrekt? Dankje

  + PROS: 4
  - CONS: 5
 3. ENGWE EP-2PRO - 999

  Beoordeeld op 3 februari 2024 by BetaalHelp

  Hallo Manuel,

  E-mail ons op ondersteuning@engwe.net En nu is het zo dat de apparatuur het conformiteitscertificaat inschakelt.

  Dank je wel!
  Equipo Engels

 4. ENGWE EP-2PRO - 999

  Beoordeeld op 3 februari 2024 by BetaalHelp

  Hola Pablo,

  Dus, er zijn financiële aanbiedingen met Klarna. ¡Geen kerel die nu een website bezoekt en een elektronische correo gebruikt ondersteuning@engwe.net si tiene alguna pregunta!

  Met vriendelijke groet,
  Equipo Engels

 5. ENGWE EP-2PRO - 999

  Beoordeeld op 3 februari 2024 by BetaalHelp

  Bonjour Dusan,

  Je hebt nog steeds herinneringen aan de tijd dat je deelneemt aan de details van het commentaar met ons. Onze waarderingen zijn gebaseerd op uw ideeën en observaties die betrekking hebben op uw ervaring met uw andere fiets. Nou, sommige van de beste dingen die je in het ensemble doet, zijn dat je fiets de beste kwaliteit heeft en dat je tevreden bent over je optredens. Uw commentaar op het emballage, het assemblageproces en de gebruiksraad zijn kostbaar voor ons, en nog meer zekerheid over de toekomstverbeteringen. Als u vragen of zorgen heeft, hoeft u geen contact op te nemen. Nous sommes là pour vous aider. Merci encore d'avoir choisi notre vélo.

  Met vriendelijke groet,
  het team Engwe

 1. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Beoordeeld op 3 februari 2024 by BetaalHelp

  Bonjour Huteau,

  Voici een video met commentaar gepensioneerde le pedalier en le capteur d'un Engine PRO : https://www.youtube.com/watch?v=XhPhdBVuebw

  Je moet weten dat je hulp en hulp nodig hebt om te overleven ondersteuning@engwe.net si vous avez besoin d'aide supplémentaire!

  groet,
  Équipe d'assistance Engwe

 2. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Beoordeeld op 3 februari 2024 by BetaalHelp

  Bonjour Pietro,

  Merci d'avoir partage vos commentaires en de nieuwe informatie die u heeft gekregen als u uw fiets wilt zien en waar u dol op bent. Er zijn enkele van de beste aanbieders van kwaliteitsproducten voor klanten.

  Met vriendelijke groet,
  Ondersteuningshulp Engwe

 3. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Beoordeeld op 3 februari 2024 by BetaalHelp

  Witaj Jacenty,

  Bardzo heeft een mening over de nami- en naprawdę-doceniamy Twoje zainteresowanie. Chcielibyśmy zapewnić Cię, że wszystkie niezbędne części są dostępne. Neem contact op met uw e-mail als u contact wilt opnemen met ons ondersteuning@engwe.net, az przyjemnością pomożemy Ci w zorganizowaniu potrzebnej części zamiennych do Twojego roeier. Warto zauważyć, ze zullen geen enkele vorm van zorg op internet aanbieden, maar ze kunnen ook zorgen voor zorg met betrekking tot de samenleving.

  Groeten,
  Microfoon

 4. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  3
  Beoordeeld op 18 december 2023 by jacentie

  Roeier kan geen water in de pan doen. Als u een probleem oplost, kunt u het probleem aanpakken als u problemen oplost met een paar dingen die u kunt doen, informatie over modelzaken die niet goed zijn ……

  + PROS: Comfortabel
  - CONS: Wady konstrukcyjne, łańcuch trze o oponę SUPPORT, AAN DNO.
 5. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  4
  Beoordeeld op 16 november 2023 by Peter

  Je ontvangt de ontvangst van maandag Engine pro 750 «verbetering». Livré en 8 jours. Het emballage is compleet, het stuk is beschermd. Er zijn ernstige overmachtssituaties waarbij de werkmodus onbestaande is (dit punt is nog steeds onduidelijk). Ja, een peu galéré met de begeleiding van de mars. De fiets is effectiever dan hij is, zeer manipulatief en zeer mooi. Supercomfortabel, ophanging AV/AR met een ongeëvenaard comfort. De hydraulische hydraulische voorzieningen zijn vooruitstrevend en zijn een plus. L éclairage is zeer goed en de informatie over de selectie is zeer intuïtief en compleet. Reste de autonomie van de elektriciteit. En een mot J aanbidt de fiets

  + PROS: Monté à 70%. Conceptie zeer robuust en esthetisch. Puissance en comfort au top met een uitstekende rapportkwaliteitsprijs
  - CONS: Geen gebruiksaanwijzing

Koop het vandaag en vang de gereduceerde prijs

Rechtstreeks kopen via onze website garandeert de nieuwste versie met alle upgrades!

999 Voeg toe aan winkelwagen

1.479 Voeg toe aan winkelwagen

fout: Oeps! Geen stelen. Neem contact met ons op voor toestemming.
ENGWE Online winkel | Koop EP2 Pro & 750W Engine Pro
logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelmandje